Programok

« augusztus augusztus »

Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia

x

HANGVERSENY


C. Franck: 150. zsoltár

F. Mendelssohn-Bartholdy: 42. zsoltár

Király L.: Két zsoltár

G. Verdi: Nabucco – Zakariás áriája

A. H. Malotte: The Lord's Prayer

Szegedi Szimfonikus Zenekar

vezényel: Gyüdi Sándor

 

Az egyháztudomány nemzetközi szinten is jelentős szegedi eseménye az 1989 óta évente megrendezett Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia. A Benyik György teológus professzor által életre hívott konferenciákon az évek során több ezer résztvevő hallhatott több száz, az adott évi témát több oldalról tárgyaló, értékes előadást. A 2018. augusztus 27. és 29. között zajló XXIX. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia témája Az újszövetség hellén és judaista háttere.

Az utóbbi években a konferencia keretében a bibliatudomány jelentős tudósainak ünnepi hangverseny keretében adják át a Joachim Gnilka német teológusról, a 2018 januárjában, 90. életévében elhunyt, neves Újszövetség-kutatóról elnevezett díjat.

A 2018. augusztus 28-án, kedden 18 órakor a szegedi zsinagógában rendezendő koncerten fellép dr. Szécsi József énekművész, teológus, a Gnilka-díj idei kitüntetettje, Szécsi Máté operaénekes, Raáb Gábor és Szél Bernadett énekművész, Simon Bálint orgonaművész, a Szegedi Ökumenikus Kórus (vezetői: Baloghné Kovács Magdolna, Nagy-Szabó Kornélia és dr. Varjasi Gyula) és a Szegedi Szimfonikus Zenekar, vezényel Gyüdi Sándor. A műsorban Mendelssohn, César Franck, Verdi, Vierne, Malotte és Király László művei szerepelnek. A hangverseny ingyenesen meghallgatható, minden érdeklődőt szeretettel várnak az előadók és a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány.

Hely : Új-Zsinagóga

Vissza