Hírek

Közlemény 2018.10.31.

Kedves Közönségünk!

Köszönjük, hogy az új adatvédelmi jogszabályoknak megfelelő nyilatkozat kitöltésével lehetővé tették, hogy hírlevél formájában a továbbiakban is rendszeresen informáljuk Önöket a zenekarunkkal kapcsolatos aktualitásokról.

Ennek a levélnek is a célja a tájékoztatás néhány kérdésben.

  • Szíves megértésüket kérjük abban a kérdésben, hogy a Szegedi Nemzeti Színház nyolc év után nem tudta tovább fenntartani a ruhatár használatának díjmentességét. Ezzel a ténnyel mi is csak a Vaszy-bérlet első hangversenyén szembesültünk. A 150 Ft-os ruhatári díj nem valamiféle álcázott áremelés, a bevétel nem a zenekaré és nem a Filharmóniáé.
  • A Fricsay-bérlet első hangversenyén, nov. 6-án az előadók sorában lesz egy változás: Dafne Tian Hui kínai énekesnő betegsége miatt szoprán szólistánk Vári Renáta Orsolya lesz.
  • A Vaszy Viktor által alapított Szegedi Zenebarátok Kórusának első hangversenye 1958. november 10-én volt. A ma a legendás karmester nevét viselő szegedi oratóriumkórus az évfordulóra emlékezve a nov. 6-i koncert előtt a Szegedi Nemzeti Színház előcsarnokában megkoszorúzza névadójának mellszobrát. A rövid megemlékezésre 19 óra 15 perckor kerül sor; szeretettel várjuk a közönség soraiból is Vaszy Viktor tisztelőit, az érdeklő zenekedvelőket.
  • November 12-én 19 órakor indul új sorozatunk a Korzó Zeneházban: Öt vonalon – portrébeszélgetés zeneközelben címmel. A sorozatban havonta egy-egy jeles szegedi muzsikussal, érdekes művészegyéniséggel beszélgetek házigazdaként. Első alkalommal az est főszereplője a Szegedi Szimfonikus Zenekar első koncertmestere, zenekari szólistája, az idén Liszt-díjjal kitüntetett Kosztándi István.

Hölgyeim és Uraim, köszönjük figyelmüket, és várjuk Önöket programjainkon. Tartalmas zenei esteket kívánunk,

tisztelettel: Gyüdi Sándor