Hírek

Nézői tájékoztató a járványügyi óvintézkedésekről

Kedves Közönségünk!

Nagy örömünkre megkezdhetjük koncertsorozatainkat a Szegedi Nemzeti Színházban, ugyanakkor fontos, hogy a hangversenyek ne fokozzák a járványveszélyt, tehát olyan körülmények között valósuljanak meg, amelyek biztosítják a nézők egészségének megőrzését.

Ennek érdekében a koncertekre nézve is életben lesznek a színházi előadásokra meghatározott járványügyi óvintézkedések:

  • Az épületbe történő belépéskor a színház munkatársai érintés nélküli hőmérővel minden néző testhőmérsékletét megmérik. Akinél a mért érték eléri vagy meghaladja a 37,9 Celsius fokot, néhány perc múlva megismétlik a mérést, és addig nem haladhat tovább. Ha az újabb mérés sem mutat a hatérértéknél alacsonyabb testhőmérsékletet, a néző nem ülhet be az előadásra. Jegyére, ill. bérletére rávezetik, hogy egy szabadon választott későbbi koncerten felhasználhatja.
  • Az épületben a nézőtér kivételével kötelező a szájmaszk viselése. Az előadáson alatt, a nézőtéren ülve csak ajánlott, a néző döntésére van bízva.
  • Az előadás végén a tumultus elkerülése végén a nézőtér elhagyásának szervezetten kell történnie; ezt a nézőtéri személyzet fogja irányítani.
  • Az előcsarnokban, ruhatárnál, büfénél, toilette-eknél kerülni kell a tumultus kialakulását, a biztonságos védőtávolság betartásában a nézők megértő közreműködését kérjük.
  • Az épületbe való bejutás ideje várhatóan hosszabbodik és a sorbaállást is el kell kerülni. Ennek érdekében kérjük a nézőket, hogy a szokásosnál kissé korábban érkezzenek. Természetesen az előadások kezdésével mindig megvárjuk a nézők bejutását. Hasonló okokból – szükség esetén – az előadásközi szünetek hosszabbodhatnak.

Az említett óvintézkedések mindannyiunk egészségének védelmét szolgálják. Az okozott kellemetlenségért szíves megértésüket kérjük.

Filharmónia Magyarország NKFT
Szegedi Szimfonikus Zenekar