Kamaraegyüttesek

AranyEzüst Quartett

"A zene az, melynek segítségével hatást gyakorolhatunk az emberi lélekre; egy fontos eszköz, amely segít nekünk a lélekkel kommunikálni."

A Quartett weboldala: kattintson ide.

A muzsika ereje és varázsa által az ember lelke a magasba emelkedik. Csodás hatalommal és befolyással bír a gyermekek szíve felett, mivel az ő szívük tiszta így a dallamok nagy hatást gyakorolnak rájuk. Kedves kötelességünk megelégedésükre lennünk, örömmel telítenünk lelküket. Célunk a vonósnégyes népszerűsítése, sokoldalúságának megmutatása bármely korosztálynak, a lehető legtöbb műfajban.

Tagok:

  • Besenyi Etelka
  • Mariné Gombkötő Éva
  • Vanyóné Kádár Jolán
  • Csányi Ildikó

 

Besenyi Etelka

Már kilencévesen éreztem, hogy a muzsika meghatározó szerepet játszik majd az életemben. A hegedű lett választott hangszerem. A makói zeneiskolából a Szegedi Konzervatóriumba vezetett utam. Szakmai teljesítményem alapján Vincze Károly tanár úr benevezett a szombathelyi Koncz János Országos Hegedűversenyre, ahol egészen a döntőig jutottam. Ilyen tanulmányi sikerekből merítettem további lendületet és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Tagozatán folytattam tanulmányaimat, ahol Várnagy Lajos növendéke voltam. Már főiskolás koromban a Szegedi Szimfonikus Zenekarban dolgozhattam, majd a diploma megszerzés óta a zenekar művésze vagyok. Elismeréseim között szerepel a Bartók Béla-Pásztory Ditta Díj és Szeged Város Alkotói díja. A Magyar Kultúra napján a kitüntetettek között voltam.

 

Gombkötő Éva

Az Orosházi Liszt Ferenc Zeneiskola és a Békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola igényes, művelt tanáraitól mindent megtanultam ahhoz, hogy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Tagozatának hallgatója legyek. Már főiskolás koromban a Salieri Kamarazenekar tagjaként, Pál Tamás karmester vezetésével sok hazai és külföldi koncerten játszottam örömmel. Előbb a Szegedi Nemzeti Színház Zenekarának második hegedű szólamvezetője voltam, majd a Szegedi Szimfonikus Zenekarba kerültem, ugyan ebbe a státuszba. A hivatásom során minden zenekari műfajjal megismerkedhettem. Kedvelem az operát, az operettet, a zenés színházi darabokat és természetesen a szimfonikus- és kamarazenét.

 

Kádár Jolán

Édesapám kedvtelésből hegedült. Mindig nagy hatást gyakorolt rám könnyed és örömteli játékával, így a szülői példaadás visszavonhatatlanul zenei tanulmányokra ösztökélt. A Szegedi Konzervatóriumban mélyhegedű szakon érettségiztem, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Tagozatára jártam. A szicíliai Cataniában a Teatro Bellini Zenekarának brácsa szólamvezetője is voltam egy éven át. A kamarazenélés és a zenekari játék mindig fontos szerepet töltött be az életemben. Zenei pályafutásom a Szegedi Szimfonikus Zenekarban indult, ahol jelenleg is szólamvezető-helyettesként alkotok. A Bartók Béla-Pásztory Ditta díjat és Szeged Város Alkotói Díját is elnyerhettem. A Magyar Kultúra Napján a kitüntetettek között voltam.

 

Csányi Ildikó

Családom több zeneművésszel is büszkélkedhet! Én választottam a hangszert, vagy inkább a gordonka választott engem? Ami biztos: játék közben a csellóval való összeolvadás érzés természetes harmóniájából táplálkozom folyamatosan. Zenei általánosban Kodály Zoltán rendszeresen látogatta ének  óráimat. A Zeneművészeti Szakközépiskolai érettségit követően a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Pécsi Tagozatán diplomáztam, és azóta a  Szegedi Szimfonikus Zenekar gordonka művésze vagyok.

Pedagógiai elhivatottságból a Piarista Mester Tanoda Alapfokú Művészeti Iskolában tanítom a gyerekeket a zene szeretetére, a gordonka és gitár hangszerek megismerésére, a játékmód minél magasabb szintű elsajátítására, s a kamara muzsikálás nagy örömére.

Bartók Béla-Pásztory Ditta díjban részesültem és Szeged Város Alkotói Díját is átvehettem. A Magyar Kultúra Napján a kitüntetettek között voltam.